Οι Κωνικοί Άνθρωποι


Οι Κωνικοί Άνθρωποι

Ιστορίες από το Μεγάλο Νησί

░ 29 Απριλίου 2022, την πρώτη Παρασκευή αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα σας περιμένω στην ατομική έκθεσή μου «Οι Κωνικοί Άνθρωποι / Τα Κτήρια» στον Χώρο Τέχνης «Μελάνυθρος» στο Καλλιμάρμαρο.
Xορηγοί της έκθεσης μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ΕΨΑ, η PROGNOSI, η TENTAGON και το ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.
Για να μάθετε περισσότερα για τους Κωνικούς Ανθρώπους μπορείτε να διαβάσετε την πρόσφατη συνέντευξη του Μιχάλη Αντωνόπουλου στη δημοσιογράφο Έφη Αλεβίζου στο Woman Toc.
Διαβάστε όμως και αυτό: Οι Κωνικοί Άνθρωποι ανακαλύφθηκαν -καθόλου τυχαία- το 2011 από τον γραφίστα/δημοσιογράφο Μιχάλη Αντωνόπουλο και πρωτοπαρουσιάστηκαν στο κοινό την αμέσως επόμενη χρονιά με την Ατομική Έκθεση «Αγία Παρασκευή 2112 μ.Χ. Ο Μεγάλος Καταποντισμός» (Πολυχώρος ΑΛΜΠΑ).
Έναν χρόνο αργότερα γίνονται εξώφυλλο στην Athens Voice (#468) ενώ κερδίζουν το 2ο βραβείο στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας του Δήμου Ναυπλιέων.
Το 2014 εμφανίζονται στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων ενώ κερδίζουν το 1ο βραβείο στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας του Δήμου Ναυπλιέων. Επίσης παρουσιάζονται στο www.lifo.gr σε άρθρο του ιδίου για την ιστορία της Σχολής του Γερμανικού Κόμικς (με αφορμή την έκθεση Comics, Manga & Go στο Goethe Institut).
Το ίδιο έτος δημιουργείται σελίδα στο Facebook με γενικό τίτλο «Οι Κωνικοί Άνθρωποι» με 5.500 ακόλουθους.
Μεταξύ 2013-2016 δημιουργούνται δύο μεγάλες εικονογραφήσεις με θέμα την «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» και την «Πτώση του Τείχους του Βερολίνου» με σκοπό να περιγράψουν τα δύο ιστορικά γεγονότα στο βιβλίο συγγραφής του ιδίου με θέμα «Γερμανική Σχολή Κόμικς/Δημοκρατία, Μνήμη, Εξπρεσιονισμός και λίγη… Κρατική Προπαγάνδα».
Το 2016 Οι Κωνικοί Άνθρωποι υπογράφουν συμβόλαιο με το socomic της ΙΟΝ Σοκοφρέτα.
Ιστορίες των Κωνικών Ανθρώπων θα βρείτε στο blog monocomic.com (εδώ δηλαδή) και στο socomic.gr της ΙΟΝ Σοκοφρέτα.

Θα βρείτε τους Κωνικούς Ανθρώπους και στο Facebook @OIKONIKOIANTHROPOI/


 

Διαχωρισμός Φιδακίων

Πέρσι το καλοκαίρι κατάφερα και διαχώρισα πρώτη φορά στη ζωή μου δύο φιδάκια (εντομοαπωθητικές σπείρες) χωρίς να σπάσω κανένα. Ένιωσα...
Περισσότερα

Σούπερ Κωνικός Μυγοσκοτώστρας

Όπως κάθε φανταστικό μέρος, έτσι και το Νησί των Κωνικών Ανθρώπων, έχει τον Σούπερ Ήρωά του, στην προκειμένη περίπτωση τον...
Περισσότερα

Φόροι, φόροι

Οι Κωνικοί Άνθρωποι φαίνονται χαρωποί και αμέριμνοι μα έχουν και αυτοί τους φόρους τους. Λίγα λόγια για την -πραγματικά- εξωφρενική...
Περισσότερα