Bl!nk: Mια ολοκαίνουργια υπηρεσία διαφήμισης στο διαδίκτυοΤι είναι η υπηρεσία Bl!nk;

Η Bl!nk είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία lead magnet που συνδυάζει δύο από τα πιο αποτελεσματικά social media, το email marketing (newsletter) και το εταιρικό Blogging. Δημιουργήθηκε το 2022 από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο, πιστοποιημένο Social Media Manager και δημοσιογράφο. Aς γνωρίσουμε αυτά τα δύο social media λίγο καλύτερα.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το email marketing;
Το ξέρατε πως το email marketing έχει τη μεγαλύτερη επιστροφή επένδυσης (ROI) από οποιαδήποτε άλλη προωθητική ενέργεια; Σας επιστρέφει σαράντα φορές την επένδυσή σας! Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν υπερδιπλασιάζατε -σε σχέση με προηγούμενες ομαδικές αποστολές- τα email που τελικά θα ανοιχτούν, θα διαβαστούν και θα οδηγήσουν τους παραλήπτες σας στην ιστοσελίδα σας και μάλιστα περισσότερες από μία φορά με ένα μόνο email!

Τι είναι το εταιρικό Blogging;
Μόνο ένας μικρός αριθμός εταιριών και επιχειρηματιών φιλοξενούν στις ιστοσελίδες τους άρθρα σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα μια εταιρία εκτυπώσεων παρουσιάζει τεχνικά άρθρα που αφορούν γραφίστες, μια εταιρία που σχεδιάζει λογισμικό για τον χώρο της εστίασης παρουσιάζει άρθρα που ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες πελάτες της. Ένας οδοντίατρος μπορεί να έχει στην ιστοσελίδα του «εκλαϊκευμένα» άρθρα σχετικά με την στοματική υγιεινή κ.λπ. ένας λογιστής οικονομικά άρθρα, tips για τη συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης κ.ο.κ. Αυτό είναι το εταιρικό Blogging. Και είναι τόσο σημαντικό; Δεν φαντάζεστε πόσο! Από που να ξεκινήσω… Κατ΄αρχάς να σημειώσουμε πως το Internet έχει ανάγκη, «παρακαλάει» για νέο περιεχόμενο γιατί αλλιώς κινδυνεύει να γίνει ένα βαρετό, μη ελκυστικό προϊόν. Μόνο το 17% των χρηστών παράγει δικό του υλικό (κείμενο, εικόνα, video). Όλοι οι υπόλοιποι κοινοποιούν υλικό που έχει δημιουργηθεί από τρίτους. Επίσης, από αυτό το 17%, ένα μεγάλο μέρος είναι «σκουπίδια». Όπως έχει πει και ο Bill Gates: Content is King!

Αν λοιπόν ανεβάσετε ένα άρθρο στο εταιρικό site σας με περισσότερες από 300 λέξεις και χωρίς ούτε μισή πρόταση copy paste από κάποιο άλλο, ο αλγόριθμος του Google θα σας ανακαλύψει και θα σας επιβραβεύσει δείχνοντας σας δωρεάν σε οποιαδήποτε σχετική αναζήτηση! Αλλά αυτό είναι το… λιγότερο! Τα site που διαθέτουν blog έχουν 88%(!) περισσότερα Leads B2C (συναλλαγές μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτή) και 55% μεγαλύτερο traffic! Αμέσως μετά τον παρακάτω πίνακα θα σας εξηγήσω τι είναι τα Leads.

Τι είναι τα Leads;
Ας υποθέσουμε πως ένας οδοντίατρος διαφημίζει τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο. Θα δουν τη διαφήμιση δέκα άνθρωποι που πολύ πιθανό να μη χρειάζονται οδοντίατρο εκείνη τη στιγμή ή να είναι αφοσιωμένοι σε κάποιον άλλον συνάδελφό του. Υπάρχει όμως μια αντίστροφη διαδικασία με ελάχιστο ή γρήγορα αποσβεσμένο κόστος: να βρει αυτόν τον γιατρό ένας υποψήφιος πελάτης από μόνος του!

Ας υποθέσουμε πάλι, πως ξυπνήσατε το πρωί και νιώθετε κάπως περίεργα τα ούλα σας ή ένα δόντι πονάει κ.λπ. Γκουγκλάρετε το πρόβλημα και το Google εμφανίζει στις πρώτες θέσεις -πέρα των διαφημιζόμενων- δύο ειδών site:

  1. Vortal με θέματα υγείας, όπως π.χ. το ygeiamou.gr
  2. Σχετικών κλινικών ή μεμονωμένων Oδοντιάτρων που έχουν εταιρικό blogging στην ιστοσελίδα τους. Μάλιστα το Google θα φροντίσει να σας βγάλει επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην περιοχή σας. Εσείς διαβάζετε το σχετικό άρθρο, νιώσατε πως σας βοήθησε, είστε ήδη μέσα στο site και μια που πρέπει να πάτε ούτως ή άλλως σε οδοντίατρο, επιλέγετε τον συγκεκριμένο.

Το εταιρικό Blogging λοιπόν, δημιουργεί Leads καλύτερα και οικονομικότερα από κάθε άλλο social media.

Bl!nk
Πήρατε λοιπόν μια ιδέα για το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δύο social media, δηλαδή το email marketing και το εταιρικό blogging για την προβολή της επιχείρησής σας. Φανταστείτε λοιπόν μία νέα υπηρεσία που όχι μόνο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο αλλά και τα μεγιστοποιεί, χάρη σε αυτήν ακριβώς τη μοναδική σύνδεση! Ας δούμε τι είναι και πως δουλεύει η υπηρεσία Bl!nk

Το Bl!nk είναι μία μηνιαία, 6σέλιδη ηλεκτρονική εφημερίδα με το όνομα «Η εταιρία σας-NEWS». Σε αυτήν, πλέον των νέων της εταιρίας σας, ο παραλήπτης θα διαβάσει και χρήσιμα άρθρα που αφορούν στον κλάδο του π.χ. Τεχνικά άρθρα, Οικονομικά, Συμβουλές Marketing, τάσεις της αγοράς, συνεντεύξεις κ.λπ. Ουσιαστικά το newsletter σας μετατρέπεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο για τον παραλήπτη, σε ένα «κλαδικό περιοδικό». Επίσης τα άρθρα που δημοσιεύονται στο Bl!nk δεν παρουσιάζονται ολόκληρα. Αν ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει και το υπόλοιπο άρθρο πατάει στη σελίδα του Bl!nk και οδηγείται αμέσως στο site σας στην κατηγορία «Άρθρα». Στο εταιρικό σας Blog δηλαδή. Τα Νέα της εταιρίας σας και οι διαφημίσεις είναι επίσης ενεργά Link που οδηγούν στις αντίστοιχες σελίδες του site σας, ανεβάζοντας το web traffic και φυσικά τις πωλήσεις. Η ηλεκτρονική εφημερίδα είναι ένα αρχείο pdf που ωστόσο δεν αποστέλλεται ως συνημμένο αλλά ως Link!
Δείτε δύο παραδείγματα της 6σέλιδης ηλεκτρονικής εφημερίδας σε ανάπτυγμα.

kartomania NEWS
prognosi NEWS

Δείτε πως δουλεύει η υπηρεσία Bl!nk


    Αφήστε μια απάντηση

    Your email address will not be published. Email and Name is required.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.