Βιβλιοπωλείο Κόμικς


▶ Δύο σελίδες κόμικς
Στην Κινεζική Ιατρική λένε πως ο ορίζοντας, η θέα, όταν δηλαδή δεν κοιτάς ένα ντουβάρι, αλλά ένα πέλαγος ή στέκεσαι στην κορυφή ενός βουνού, ανοίγει η κόρη του ματιού και αποτοξινώνεται το συκώτι. Όχι μόνο από ποτά, τηγανητά πατατάκια, σοκολάτες με φουντουκάκια κ.λπ. αλλά και από τις τοξίνες που προκαλούν οι στεναχώριες και το στρες. Δεν έχω ιδέα αν ισχύει, πάντως ο Κωνικός Μίλτος όταν του πρήζουν το συκώτι βγαίνει λίγο στη βεράντα και κοιτάει το πέλαγος. Μετά είναι περδίκι. Δείτε αν δεν πιστεύετε.

Σημείωση: στο τέλος του κόμικς αναφέρω κάποιες μικρές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που ίσως βρείτε ενδιαφέρουσες 🙂

Μερικές λεπτομέρειες για το κόμικς
• Στην πρώτη σελίδα, στο έβδομο καρέ υπάρχει ένα εξώφυλλο με ένα ασπρόμαυρο ποντίκι. Ίσα που φαίνεται, αλλά τώρα που σας το λέω ίσως το δείτε κι εσείς. Αναφέρομαι στο MAUS I και ΙΙ, το αριστούργημα του Art Spiegelman, το μοναδικό κόμικς στην ιστορία της 9ης Τέχνης που έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ (1992)! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε, κυκλοφορεί και στα ελληνικά από την Zoobus Publication.
• Ο διάλογος στο έκτο καρέ της πρώτης σελίδας σχετικά με τον Μεγάλο Καταποντισμό αναφέρεται στην πρώτη μου ατομική έκθεση στον πολυχώρο Άλμπα το 2012 με τίτλο: Αγία Παρασκευή, ο Μεγάλος Καταποντισμός που σαν κύριο θέμα είχε τις κακοτεχνίες του Δήμου με μεγαλύτερο παράδειγμα αυτή του Κολυμβητηρίου.
• Στη δεύτερη σελίδα που απεικονίζω το σπίτι και το κατάστημα του Κωνικού Μίλτου έχω βάλει την οδό Κρίσσης (σωστά την έχω γράψει). Αυτή υπάρχει και στην πραγματικότητα και βρίσκεται στην Άνω Κυψέλη. Εκεί, λίγο μετά τη σχολή νοίκιασα το πρώτο μου σπίτι. Και ήταν τέλεια!
• Ακόμα και τα χειρότερα κτήρια, όπως αυτό που μένει ο Κωνικός Μίλτος έχουν υλικοτεχνική πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Μάθετε περισσότερα για τον δημιουργό (εμένα λέω)