3ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας


3ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας
“Graphic Design, Challenging the Perception”
3rd International Poster Contest by Graphic Stories Cyprus

Έχω τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού Αφίσας που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Graphic Stories Cyprus.
Το Θέμα του Διαγωνισμού είναι το “Graphic Design, Challenging the Perception” [Graphic Design //Αμφισβητώντας την Αντίληψη].


Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν οι: Πασχάλης Πασχάλη [GR], Σπύρος Δρακάτς [GR], Τόνια Αυγουστάκη [GR], Νίκος Γαζετάς [GR], Μιχάλης Αντωνόπουλος (εγώ 🙂 ), Behnam Raeesian [IRN], Sina Afshar [IRN], Rob Snow [EN], Chao Yang [CH].
Ο Διεθνής Διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 15-17 Μαρτίου 2019.

Δημιουργικό σκεπτικό
Το Design είναι η κοινή γλώσσα εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη, οφείλει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του στην διαφορετικότητα των δημιουργών του, την ιδιαίτερη αντίληψή τους και στις ετερόκλητες ρίζες τους, αλλά δεν γνωρίζει σύνορα, δεσμεύσεις, θρησκείες ή πράσινες γραμμές. Το Design έχει γίνει το πιο ισχυρό μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει το περιβάλλον του και, κατ ‘επέκταση, την κοινωνία και τον εαυτό του και να προκαλέσει πραγματική αλλαγή. Το Graphic Design έχει τη δύναμη να διαμορφώσει, να επηρεάσει, να αμφισβητήσει και τελικά να αλλάξει την κοινή αντίληψη, τον τρόπο δηλαδή που βλέπουμε, κατανοούμε ή ερμηνεύουμε κάτι. Το Graphic Design απαιτεί δημιουργικότητα και φαντασία, και αυτές έχουν ως αφετηρία τους την αντίληψη. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι κάτι περισσότερο από αυτό που τα μάτια ή τα αυτιά μας φέρνουν στον εγκέφαλό μας, είναι ένα προϊόν του ίδιου του εγκεφάλου μας.
Η αντίληψη είναι ένας συνδυασμός του τι βλέπουμε, της προηγούμενης εμπειρίας μας αλλά και της ιδιαίτερης άποψης μας για μια κατάσταση. Είναι παράλληλα η ικανότητα να βλέπουμε, να ακούμε ή να αντιλαμβανόμαστε κάτι μέσω των αισθήσεων μας και στη συνέχεια να το ερμηνεύουμε χρησιμοποιώντας τη λογική, το συναίσθημα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, παράγοντας τελικά μια νοητική εντύπωση.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Email and Name is required.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.