Ταξίδι στην Κίνα


Σφύριζα αμέριμνος το τραγουδάκι «Ο Κινέζος» του group Melisses στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ενώ χάζευα διακριτικά μια αεροσυνοδό που της έπεσαν τα κλειδιά. Παντού, σε όλα τα γκισέ είχε ουρές εκτός της εταιρίας Hainan Airlines. Δεν αντέχω τις ουρές οπότε πήγα εκεί, ένα εισιτήριο για Κίνα παρακαλώ. Η υπάλληλος φόραγε μάσκα, δεν γνώριζα πως είχαν απόκριες και οι Κινέζοι, έτσι είναι οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουμε πολλά κοινά.
Μου ανακοινώνει πως έχουν προσφορά στα ταξίδια προς Κίνα και μου έδωσε το εισιτήριό μου: πρώτη θέση χωρίς επιστροφή με τιμή δύο ευρώ (πρέπει να έχει πέσει πολύ το γουάν) και την ευχή της. Τι ευγένεια. Μπήκα στο αεροπλάνο, μάλλον είχα πάει πολύ νωρίς ήμουν ο μοναδικός επιβάτης. Λίγο αργότερα άκουσα από τα μεγάφωνα πως το αεροπλάνο ετοιμάζεται για απογείωση, τι τυχερός: δικό μου όλο το αεροσκάφος, απλώθηκα σαν τον τραχανά. Αμέσως μετά τα μεγάφωνα μού ευχήθηκαν «Καλό κατευόδιο» και ανακοίνωσαν το όνομα του κινέζου πιλότου «Αυτόματος», ίσως κάποιο ελληνικό γλωσσικό δάνειο. Γέλαγα, άκου όνομα, Αυτόματος, μήπως Τσιν το επώνυμο; Χαχαχα.
Στην αρχή μου άρεσε που ήμουν ο μόνος επιβάτης στο αεροπλάνο μα μετά ένιωσα λίγη μοναξιά: ούτε μια αεροσυνοδός δεν εμφανίστηκε ίσως ήταν ακόμα νωρίς. Δεν είχα σκοπό άλλωστε να φάω κάτι από αυτά που θα σέρβιραν στο αεροπλάνο μήπως με πειράξουν. Είχα μαζί μου για το ταξίδι δύο tupperware, ένα με καγιανά με σουτζούκι κι ένα με κατεψυγμένο γκιούλμπασι.
Για ποτό είχα πάρει ένα πεντάλιτρο παγούρι με τεκίλα που είναι το ποτό μου και είχα και στο χωριό μου μεγάλη παραγωγή.
Δέκα ώρες μετά κι ενώ ήμουν ημιλιπόθυμος από τις ποτάρες άκουσα από τα μεγάφωνα πως δεν προσγειωνόμαστε λόγω αιθαλομίχλης στο Πεκίνο, αλλά παραδίπλα, σε μια πόλη Γουχάν κάπως έτσι. Δεν είχε αεροδρόμιο, αλλά δόθηκε η εντολή να φτιάξουν ένα μέχρι να φτάσουμε εκεί.
Προσγειωθήκαμε, κατέβηκα στην πόλη και δεν κυκλοφορούσε ψυχή.
Σήμερα δεν έχω πολύ καλή διάθεση.

©Photo: CDC


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Email and Name is required.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.