Ήταν μια φορά ένας Κομίστας στην TV


Μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Syllipsis το poster book με τίτλο «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV». Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σε μορφή και περιεχόμενο έκδοση, με όλες τις εικονογραφήσεις, κόμικς, σκίτσα και καρικατούρες, που δημιούργησε ο εικονογράφος Αρίσταρχος Παπαδανιήλ για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς «Η Πολυκατοικία» (2008-2011, MEGA) και για το ρόλο του κομίστα Τάκη Περιστέρη, που ενσάρκωνε επί της οθόνης, ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης. Τα καρέ από το κόμικς «Τσακ Μπαμ» και άλλες φανταστικές δημιουργίες, που προβλήθηκαν στο οπτικοακουστικό έργο, τυπώθηκαν τώρα σε βιβλίο που μπορεί να κοπεί σε 48 ξεχωριστές αφίσες, δημιουργώντας ένα προϊόν διακειμενικότητας με πρωτότυπη διαμεσική αφήγηση (transmedia storytelling).

Το poster book «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά), παρουσιάστηκε στο The Comic Con στη Θεσσαλονίκη και στην αγορά MIFA του Annecy International Animation Festival στη Γαλλία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού και εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια για την πρωτοτυπία μορφής και περιεχομένου.

Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γιάννης Τσιμιτσέλης

Στις σελίδες/αφίσες του poster book απεικονίζονται σε καρικατούρες οι ηθοποιοί Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παύλος Χαϊκάλης, Βάσω Λασκαράκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννης Βούρος, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, η μυθική σταρ των ’50s Μάρθα Βούρτση και πολλοί άλλοι!

Την έκδοση προλογίζει ο σκηνοθέτης της σειράς Βασίλης Θωμόπουλος. Περιέχονται επίσης φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Πανηγυρόπουλου από τα γυρίσματα. Έκδοση: 18+

Ήταν μια φορά ένας Κομίστας στην TV

Το poster book του Αρίσταρχου Παπαδανιήλ «Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV» (εκδόσεις Syllipsis) θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 21/10 στις 18:00 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βασίλης Θωμόπουλος, Σκηνοθέτης («Η Πολυκατοικία»)
Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος
Βασίλης K. Καραμητσάνης, Πρόεδρος ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ / Animasyros / Δ.Σ. της ΕΛΣ
Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος), Σκιτσογράφος, Δρ. Πολιτισμικής Eπικοινωνίας

Είσοδος ελεύθερη
Την ημέρα της εκδήλωσης, στο IANOS Café, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των σχεδίων που περιέχονται στο poster book.

Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Σημείωμα του δημιουργού:
“Στο επετειακό poster book που κρατάτε στα χέρια σας, θα βρείτε σε μορφή αφισών κόμικς, εικονογραφήσεις και σκίτσα που είχα τη χαρά να σχεδιάσω για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του MEGA “Η Πολυκατοικία” (2008-2011) και τις ανάγκες του ρόλου του δημιουργού κόμικς Τάκη Περιστέρη, που ενσάρκωσε στη μικρή οθόνη ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης. Αξίζει να αναφέρω, πως είναι η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία που καταγράφονται οι επαγγελματικές αναζητήσεις και περιπέτειες ενός κομίστα και μάλιστα, σε ρόλο πρωταγωνιστή. Επιπλέον, η έκδοση είναι και συλλεκτική, αφού περιέχει συμπληρωματικά αδημοσίευτα προσχέδια. Ξεφυλλίζοντας ή κόβοντας κατ’ επιλογή τις σελίδες/αφίσες, ας θυμηθούμε μαζί πως «ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV».”

Για τις εικονογραφήσεις του Αρίσταρχου Παπαδανιήλ έγραψαν πρόσφατα:

“Papadaniel’s Game of Thrones illustrations are some of the best we’ve come across.”
Anthony L. Duckworth, JUSTRENDS.NET 03/05/2019 ΝΥ USA

Βιογραφικό σημείωμα:
O Αρίσταρχος Παπαδανιήλ είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και δημιουργός κινουμένων σχεδίων. Συγγραφέας του βιβλίου Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία. Η Σοβαρή Πλευρά Μιας «Αστείας» Τέχνης . Δημιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων Σινεμά Τσέπης και του poster book Ένας Κομίστας στην TV (Syllipsis). Συνδημιουργός, με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό τεχνολόγο Σοφία Μαντουβάλου, της 1ης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Ένα Γράμμα Μια Ιστορία σε παραγωγή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας (ΕΡΤ1) για την ελληνική αλφάβητο και γλώσσα, που εξελίσσεται σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης (Medea Awards, Highly commended). Εικονογραφήσεις του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά (Βαβέλ, Χορεύω, 9, PC Magazine) και προβλήθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές (Η Πολυκατοικία, The X Factor). Βασικός ομιλητής στη σειρά βιογραφικών ντοκιμαντέρ Από το Μικρό στο Μεγάλο παραγωγής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Βουλή Τηλεόραση) με θέμα σπουδαίους Έλληνες γελοιογράφους. Συνεπιμελητής του βιβλίου 70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA Hellas – Greekanimation.com). Συνιδρυτής του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου Syllipsis και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas.


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Email and Name is required.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.