Ο Εκκαθαριστικός της ΔΕΗ


Σφύριζα αμέριμνος το τραγουδάκι «Αρχοντογιός Παντρεύεται» του Πέτρου Γαϊτάνου όταν χτύπησε το κουδούνι. Ποιος να είναι κυριακάτικα; Έτρεξα να ρίξω επάνω μου ένα μπουρνούζι με το μονόγραμμά μου, έριξα νερό στο πρόσωπο να φύγουν οι πολλές τσίμπλες κι έπλυνα καλά τα χέρια μήπως χρειαστεί χειραψία. Άνοιξα την πόρτα. Στο κατώφλι μου ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ένας συνδικαλιστής της ΠΟΕΔΗΝ που έκανε λάθος στη διεύθυνση, δύο εισαγγελείς, ένας συμπαθητικός Αεροπαγίτης, μια κλούβα με ΜΑΤ, μια κλούβα με δυο παπαγάλους και πλήθος κόσμου, γείτονες καλοί.
Άλαλος. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ μου παραδίδει έναν φάκελο. Λογαριασμός. Ήταν ο Εκκαθαριστικός, όνομα και πράμα. «Συλλαμβάνεστε» μου λέει. Για ποιο λόγο, ρωτώ. «Για Χρέη προς τη ΔΕΗ» μου λέει. «Μα δεν χρωστώ κάτι μέχρι τώρα».
Κόκκινα, κουνιστά φωτάκια γέμισαν το σώμα μου, ελεύθεροι σκοπευτές. Μου απαντά πως συλλαμβάνομαι προληπτικά, αποκλείεται να μπορώ να πληρώσω τον νέο λογαριασμό. Αρχισα να ουρλιάζω, πως εδώ δεν είναι Γιαννιτσά, εδώ είναι Αγία Παρασκευή που μένουμε οι πλούσιοι και ισχυροί. Φώναζα πως είναι εντελώς αντιδημοκρατικό να με συλλαμβάνουν προληπτικά, πως δεν παίζουμε στην ταινία Μinority Report και διάφορα άλλα επαναστατικά. Είχα και ύφος την ώρα που χοροπήδαγα. Παράλληλα έσκιζα τον φάκελο να δω το ποσό που οφείλω. Όταν είδα το ποσό, άρπαξα τις χειροπέδες ενός Υπαρχιφύλακα και τις φόρεσα μόνος μου, σφιχτά. Πήρα μαζί μου δυο κουβέρτες πικέ, ένα τάπερ με χαλβά να κεράσω εκεί, παπούτσια χωρίς κορδόνια και μια αφίσα της Ρίτα Χεϊγουορθ. Όταν με έβαζαν στο περιπολικό δεν μου κράτησε κανείς το κεφάλι και χτύπησα. Τώρα έχω και πονοκέφαλο, καλό αυτό βέβαια γιατί αν μου την πέσει κανείς στη φυλακή θα πω δεν μπορώ τώρα έχω πονοκέφαλο.
Σήμερα δεν έχω πολύ καλή διάθεση.

©Photo: Larry Farr


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Email and Name is required.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.