Κωνική Αρχαιότητα


Κωνική Αρχαιότητα
Oι Κωνικοί Άνθρωποι ζουν στη σύγχρονη εποχή σε ένα μεγάλο, απομονωμένο και παγωμένο νησί του Βόρειου Πόλου. Ειρηνικά και αγαπημένα. Όπως θα δείτε στον χάρτη που ακολουθεί, το χιονοσκέπαστο Νησί έχει το σχήμα του κεφαλιού των Κωνικών Ανθρώπων, απλή σύμπτωση.

Ο χάρτης έχει σχεδιαστεί στο Adobe Illustrator. Το αρχείο έχει πλάτος 350cm και σχεδιάζεται συνεχώς, προσθέτωντας στοιχεία από το 2013.

Ωστόσο, πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια, κατά την Κωνική Αρχαιότητα, το κλίμα εκεί ήταν πολύ διαφορετικό: τροπικό με μεσογειακές πινελιές. Όλα ήταν αλλοιώτικα: οι Κωνικοί Άνθρωποι δεν ήταν τόσο λευκοί, γλυκομίλητοι και cool όπως στη σύγχρονη εποχή, μα ψιλοσοκολατένιοι, σέξι (όχι όλοι, κάποιοι), περισσότερο ενδιαφέροντες βέβαια, βίαιοι και μεθύστακες, μάλιστα κάποιοι έπαιζαν και τυχερά παιχνίδια. Δεν ανακύκλωναν, πέταγαν χαρτιά στην τουαλέτα, δεν έπλεναν τα χεράκια πριν και μετά το πιπί, έκλεβαν τη σειρά ο ένας του άλλου στις ουρές, χλεύαζαν τους ηλικιωμένους, πάρκαραν τα κάρα τους πάνω στα πεζοδρόμια και πολλά άλλα, φριχτά. Ωστόσο ανακάλυψαν τη μπύρα παράλληλα με τον λυκίσκο, τον τροχό, τα κομμωτήρια και τη χρονομηχανή ενώ είχαν Ιερό Ζώο το αξιολάτρευτο γαϊδουράκι. Α, να σημειώσουμε πως η χρονομηχανή δεν πολυδούλευε, σε πήγαινε μόνο μια δυο μέρες μπροστά ή πίσω. Ιδανική ωστόσο για όσους είχαν μετανιώσει για το μεθύσι της προηγούμενης βραδιάς με τα όσα έκαναν ή είπαν, αλλά μέχρι εκεί.

Παρά τα δεινά του χαρακτήρα και της νοοτροπίας, ανέπτυξαν αξιοθαύμαστο πολιτισμό ο οποίος διεκόπη βιαίως λόγω του Μεγάλου Καταποντισμού, άλλη ιστορία αυτή. Ωστόσο πολλές ανακαλύψεις κληρονομήθηκαν και στους σύγχρονους Κωνικούς Ανθρώπους, όπως π.χ. η Χρονομηχανή που μετετράπει σε Επιβραδυντή Χρόνου, οι αιωνόβιες μανταρινιές που αντέχουν στον πάγο, μέρος της τεχνολογίας για τα Αερόπλοια, το ΦΡΡΡΤ κ.ά.

Σχέδιο: Μιχάλης Αντωνόπουλος © Οι Κωνικοί Άνθρωποι 2012-2018