Πόστερ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ


Poster “The fall of the Berlin Wall”

Διαστάσεις 50 εκ. πλάτος x 70 εκ. ύψος
Έγχρωμο
Σχεδιασμός: Μιχάλης Αντωνόπουλος (2013-2016)

Η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, σχεδιάστηκε με Κωνικούς Ανθρώπους. Τμήματα αυτού του έργου θα εικονογραφήσουν το υπό έκδοση βιβλίο μου: Η Ιστορία της Γερμανικής Σχολής Κόμικς.
Η εικονογράφηση παρουσιάζει το Τείχος του Βερολίνου την 9η Νοεμβρίου 1989, όπου χιλιάδες Ανατολικογερμανοί διέσχισαν με τα πόδια ή τα αυτοκίνητά τους (ένα από αυτά το… «θρυλικό» Trabant, βλ. πάνω δεξιά στην εικονογράφηση) την απαγορευμένη περιοχή του Τείχους και αρχικά την οδό Bornholmer, βγαίνοντας στο Γαλλικό Τομέα του Δυτικού Βερολίνου.
• Η εικονογράφηση σχεδιάστηκε στο Adobe Illustrator και μεταξύ άλλων έχουν σχεδιαστεί μέχρι και τα σπασμένα γυαλιά που υπήρχαν στο πάνω μέρος του Τείχους. Δείτε παρακάτω μια άποψη του γραμμικού (Outline) ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα του σχεδίου για το οποίο χρειάστηκαν τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί (2013-2016).

Το σχέδιο τυπώνεται σε ειδικό χαρτί και τοποθετείται μπροστά ολογραφικό φιλμ ασφαλείας (5×5 εκ.), σφραγίδα και χειρόγραφη υπογραφή του δημιουργού. Τυπώθηκε δε σε πέντε τυπογραφεία μέχρι να επιλεχθεί η καλύτερη δυνατή εκτύπωση λόγω της πολυπλοκότητας της εικόνας. Καταλήξαμε στο ψηφιακό τυπογραφείο Print+Go (πρώην Graffiti) της Μαρίας Μαυρομάτη.

• Προς το παρόν διατίθεται μόνο στην Αθήνα
1. Τιμή: 90 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται έξοδα αποστολής και συσκευασίας)
2. Κορνιζαρισμένο με εξαιρετικής ποιότητας ξύλινη τρίχρωμη κορνίζα (στα χρώματα της γερμανικής σημαίας) και τζάμι ματ για καθαρή εικόνα του έργου από κάθε οπτική γωνία, ασχέτως φωτισμού.
 Τιμή: 180 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται έξοδα αποστολής και συσκευασίας)
Για περισσότερες πληροφορίες: antonopoulosmic@yahoo.gr

 

Επεξήγηση-Περιεχόμενο έργου // Ιστορικά στοιχεία