Ηλεκτρική κουβέρτα


Σφύριζα αμέριμνος το Ψυχική Διαταραχή της Αμαρυλλίς και σκεφτόμουν τις μεγάλες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Μετά τη Φωτιά, τον Τροχό και τις Ξανθιές Τηγανιτές Πατατούλες, στην τέταρτη θέση των Μεγάλων Ανακαλύψεων τοποθετώ την Ηλεκτρική Κουβέρτα. Πιο πάνω και από το μποζόνιο δηλαδή. Βέβαια, η ηλεκτρική κουβέρτα κατ’ ευφημισμόν λέγεται έτσι: ουσιαστικά είναι ένα σχετικά άκαμπτο υπόστρωμα που μπαίνει ανάμεσα στο στρώμα και το κατωσέντονο. Την ανακάλυψα πολύ πριν σταματήσουν στις πολυκατοικίες να αγοράζουν πετρέλαιο και να πλακώνονται στις συνελεύσεις. Επί ΠαΣοΚ δηλαδή. Έμενα τότε σε μια μονοκατοικία χωρίς θέρμανση, τόσο παγωμένη που για να πάω από το κρεβάτι στην τουαλέτα δεν φόραγα παντόφλες μα παγοπέδιλα. Τραγουδούσα στο μπάνιο και πάγωνε το πεντάγραμμο. Είχε μια ψύχρα τέλος πάντων.
Δεν θυμάμαι πως, βρέθηκα κάποια στιγμή με μια διπλή ηλεκτρική κουβέρτα στα χέρια μου. Όπως οι περισσότεροι, φοβόμουν πως αν κοιμηθώ πάνω σε ηλεκτρική κουβέρτα θα είχα την τύχη μαύρου βαρυποινίτη στο Τέξας. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Την τοποθέτησα στο κρεβάτι μου και την άναψα μισή ώρα πριν ξαπλώσω. Όταν σήκωσα το πάπλωμα και μπήκα από κάτω, άλλαξε η ζωή μου σε πολλούς τομείς, βουρκώνω και μόνο που θυμάμαι τη στιγμή. Η πιο ωραία ζέστη του κόσμου! Όλου. Κατ’ αρχήν άρχιζα να βγάζω κραυγές ανείπωτης ικανοποίησης, σαν όρκα σε οίστρο, ούρλιαζα ολομόναχος από χαρά. Στη γειτονιά πίστεψαν πως «Επιτέλους, αυτό το παιδί βρήκε γκόμενα». Δεν χρειαζόταν πια πριν ξαπλώσω, να φοράω τρεις φόρμες αντίντας, μάλλινο μποξεράκι, κάλτσες πεζικού, στολή Καλύμνιου σφουγγαρά, καμπαρτίνα με σηκωμένο γιακά και το γούνινο καπέλο του Μπλεκ. Τέρμα το ντύσιμο-κρεμμύδι. Επίσης κοιμόμουν πια με τεντωμένο το κορμί και όχι σαν έμβρυο με αυχενικό σύνδρομο.
Δεν την έκλεισα, κοιμήθηκα όλο το βράδυ με την κουβέρτα στο τρία. Το πρωί δεν ήθελα να σηκωθώ. Εγώ ήμουν μέσα στη ζέστη και τη θαλπωρή, που μόνο μια ηλεκτρική κουβέρτα μπορεί να σου προσφέρει ενώ στο υπόλοπο σπίτι πολικές αρκούδες κυνηγούσαν τις αλεπούδες του πάγου. Σηκώθηκα από το κρεβάτι -θυμάμαι- όταν ήρθε η Άνοιξη. Επίσης να πω, πως τώρα που πετρέλαιο αγοράζουν μόνο τα καΐκια και οι ταξιτζήδες, η ηλεκτρική κουβέρτα αποτελεί ιδανικά οικονομική λύση. Να πάρετε κι εσείς μία, αλλά μην είναι Made in China. Εκεί έχουν υπερπληθυσμό και ούτε που θα το προσέξουν -δεν τους νοιάζει κιόλας- αν κάποιος αποτεφρωθεί στον ύπνο του.


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Email and Name is required.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.