Κουνούπια


Σφύριζα αμέριμνος το «Αίμα μου (είχε το χρώμα τ’ ουρανού)» του Πετρέλη όταν χτύπησε το κινητό μου. Ήταν μια φίλη εφοριακός. Βέβαια, αν ήταν πραγματικά φίλη θα μου είχε δώσει αμνηστία: select τον φάκελο «Μιχάλης_Υπέρογκα_Χρέη», δεξί κλικ, Delete, πάπαλα. Αλλά εκείνη τίποτα, όλο με μάλωνε που χρωστάω στην εφορία και τέτοια λες και χρώσταγα προσωπικά σε εκείνη. Κατά τα άλλα καλή κοπέλα όμως. «Ναι;» απάντησα στο τηλέφωνο. Με παρακάλεσε να πάω να δώσω αίμα για μια συνάδελφό της. Μου έκανε εντύπωση ο παραλογισμός, δεν φτάνει που μου ζητάνε λεφτά που δεν έχω, θέλουν και το αίμα μου; Παραλήρησα: «Να πεις στον Τσακαλώτο να πα(ει) να…». Με διέκοψε και μου είπε πως είμαι ηλίθιος (πράγμα που δεν ευσταθεί, δεν είμαι ηλίθιος) και μου εξήγησε πως έχει μια συνάδελφο στο νοσοκομείο και χρειάζεται αίμα, όχι κάτι σοβαρό. Δεν ήξερα πως αρρωσταίνουν οι εφοριακοί. Αν και είμαι Εθελοντής Αιμοδότης, έπρεπε να μου διαθέσει λίγο χρόνο μέχρι να της απαντήσω: δεν αποφασίζω μόνος μου για τέτοια θέματα. Το αίτημά της έπρεπε να εξεταστεί από την Επιτροπή Κουνουπιών με έδρα το σπίτι και τον κήπο μου. Είχε ήλιο μισή μέρα και αυτά εμφανίστηκαν πάλι. Έτσι, ήταν απαραίτητο να μου δοθεί από τον τοπικό φορέα κουνουπιών μια δυο ημέρες αμνηστία, να μην με τσιμπούν, ώστε να μείνει λίγο αίμα στις φλέβες μου. Γενικά θέλω να δίνω αίμα, νομίζω πως αναζωογονούμαι. Λένε πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο γιατί ανανεώνουν το αίμα τους λόγω περιόδου. Εγώ ωστόσο πιστεύω πως δεν ζουν οι γυναίκες περισσότερο, εμείς ζούμε λιγότερο εξαιτίας τους, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Στην Επιτροπή Κουνουπιών με υποδέχτηκαν με ευγένεια και χλιαρά χειροκροτήματα. Είχα αρκετά καλή σχέση μετά από μια τυχαία κίνηση: με πλησίασε πέρσι ένα κουνούπι και ενώ ήταν έτοιμο να με τσιμπήσει, το τσίμπησα εγώ πρώτος. Η κίνησή μου αυτή θεωρήθηκε θεϊκή και έκτοτε τα κουνούπια της περιοχής με τσιμπούν μόνο, από τον αστράγαλο και κάτω. Τους μετέφερα το αίτημά μου και εκείνα με παρέπεμψαν στο ΚΕΠ Αγίας Παρασκευής να κάνω μια δήλωση του Νόμου 105 πως όντως θα δώσω αίμα και δεν λέω ψέματα. Άλλωστε όπως μας έλεγαν στο Κατηχητικό: «Όποιος λέει ψέμματα πέφτει μέσ’ τα αίματα». Σήμερα δεν έχω πολύ καλή διάθεση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Εικόνα: LiqidLibrary

    Αφήστε μια απάντηση

    Your email address will not be published. Email and Name is required.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.